Christofer Fjellner

Dagens vallöfte: Både för skattepengarnas och miljöns skull arbeta för ett slut på parlamentets flytt till Strasbourg.

På min vallöftesforum ber Christina mig att driva frågan om ett stopp på flyttcirkusen till Strasbourg.

Det är något tragiskt, men Strasbourgflytten brukar vara något av det första som kommer upp när jag diskuterar uppdraget som Europaparlamentariker. Kunskapen om hur beslut fattas i Europaparlamentet och vilken betydelse besluten har i den svenska vardagen är oroväckande eftersatt, men de allra flesta känner till flyttcirkusen.

Jag tycker det är vansinne att parlamentet flyttar och jag gör vad jag kan för att stoppa det. Det är slöseri med skattepengar, men innebär också onödigt slitage på vår miljö. Jag har redan fått Europaparlamentet att begära en utredning av miljökostnaderna. Jag lovar att fortsätta den kampen – peka på både de ekonomiska utan också ekologiska effekterna av flyttcirkusen – om jag blir omvald! Men för att lyckas måste vi övertyga fransmännen om att de ska ge sig. 

Så träffar du en fransos – be honom rösta på politiker som vill ge Europaparlamentet ett säte!

1 kommentar

  1. Viviane

    23 maj, 2009 - 10:27

    Det är en otrolig slöseri med skattepengar och andra ressourcer. Men det blir svårt att kämpa mot den franska chauvinismen. Paradoxen är att i början av EU under 50-talet var det ingen som ville ha administrationen och därför fick Lux. ta över en stor del. Idag vill FR inte låta bli, huvudsakligen därför att det är en stor ekonomisk tillgång för Strasbourg. Hotell och restaurangbesök, shopping, etc. Det enda sättet vore att erbjuda FR någon form av ersättning. På andra sidan kunde man begära att Frankrike själv står för alla kostnader flyttet orsakar. Hur kan man begära ett miljövänligt beteende av EU medborgarna när Parlamentet bedriver en sådan slöseri???

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *