Christofer Fjellner

Det ser ut som att vi vinner 138:an!

Tack vare er påverkanskampanj och vårt interna lobbyarbete ser det nu ut som att vi håller på att vinna stöd för mitt ändringsförslag 138 (numera 46) en andra gång! Med samma formulering och på samma placering som tidigare.

Min partigrupps skugga Niebler har nämligen  föreslagit plus i röstlistan (= att vi stödjer förslaget) inför omröstningen i industriutskottet ikväll – till fransmännens stora förtret. Men bland annat min delegationsledare Gunnar Hökmark sätter stor press för att behålla pluset. Då vi är den  största partigruppen och det är i vår grupp konflikten har varit störst känns det som att vi kan vinna det här.

Frågan avgörs slutgiltligen i en förhandling mellan Rådet och Europaparlamentet och som i alla förhandlingar kommer det bli en fråga om givande och tagande. Men en sak är jag  säker på; 138 (46) kommer i någon form att vara med! Och efter vad som lär bli dagens seger lär 138 (46) vara starkare inför plenumomröstningen i maj än utan allt vårt arbete. (Om det nu inte blir så att frågan skjuts upp till efter valet vilket vissa partigrupper har föreslagit.)

Detta visar än en gång hur mycket som förändras inom politiken – i flera omgångar har Rådet försökt förhandla bort Europaparlamentets ståndpunkt men genom att vi och våra väljare tydligt visar vad de tycker är viktigt har vi ännu en gång lyckats försvara den viktiga principen att ingen ska stängas av från internet, åtminstone inte utan rättslig prövning!

3 kommentarer

 1. Jakob

  21 april, 2009 - 19:29

  ”Min partigrupps skugga Niebler har nämligen föreslagit plus i röstlistan (= att vi stödjer förslaget) inför omröstningen i industriutskottet ikväll – till fransmännens stora förtret.

  + alltså

  ”Men bland annat min delegationsledare Gunnar Hökmark sätter stor press för att behålla pluset. ”

  också + ?? me is so confused

 2. E-mannen

  21 april, 2009 - 20:06

  Om ni lyckas rädda 138an så ska ni alla som röstat för den ha ett så stort tack det bara finns från oss medborgare!! Tur att ni sköter er i EU, synd att ni inte fanns i riksdagen när FRA gick igenom. . .

  /Hälsningar en Piratpartist!

 3. Christofer Fjellner

  22 april, 2009 - 12:41

  Hej Jakob,

  förlåt det kanske blev lite rörigt. När röstlistorna ska göras så är partigruppens skugga ansvarig för att föreslå om man ska rösta för eller emot ett förslag, i detta fallet hette hon Niebler. Hon var för 138/46 och satte därför plus i listan – men sen försöker ju de som inte stödjer förslaget (fransmännen i detta fall) att få till ett minus istället vilket då vi andra måste sätta oss upp emot så att Niebler fortsatt kan ha kvar sitt plus och vara säker på att få majoritet.

  Blev det klarare?

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *