Christofer Fjellner

Fri rörlighet inom vården

Läs SvD:s artikel om fri rörlighet inom vården här!

Christofer Fjel

lner är kritisk till att EU-medborgare, helt i

enlighet med den gällande ordningen, kan tvingas ta stora lån för att kunna ligga ute med pengar för vård. Fjellner är också mycket kritisk till att inget land ännu tagit på sig att betala för Julias sjukhusvård.

2 kommentarer

 1. Rebecca

  11 juli, 2012 - 11:50

  Jag förstår inte varför detta görs till en stor grej. Jag är utlandsvensk och väntar barn, fullt medveten om att jag inte kan åka hem och föda i Sverige även om det vore trevligt. Jag måste föda där jag är bosatt och betalar skatt, om det inte är så att jag får en oplanerad för tidig födsel i ett annat EU-land. Detta tog jag noga reda på i början av graviditeten – informationen på diverse hemsidor är tydlig, bland annat landstinget. Det finns också massa forum online med blivande utlandsvenska mammor som diskuterar detta.
  Jag har också tagit reda på vad som gäller i de länder jag besökt under min graviditet och kollat hur försäkringar fungerar. Det är väldigt vanligt att man måste betala själv och sen få pengar tillbaka – jobbigt, men om man inte är beredd på det får man låta bli att resa.
  Det finns massa bra saker med EU där man kan jobba och flytta fritt, men man har faktiskt ett ansvar att ta reda på regler om tex graviditetsvård och förlossning själv. Varför ska svenska skattebetalare stå för notan för utlandssvenska mammor som vill föda hemma trots att de inte betalar skatt där? Det funkar ju inte.

 2. gert

  11 juli, 2012 - 17:35

  Hon skattar nog billigt i england, eller var hon skriven o skattar i tyskland?
  man kan inte ha det så att man skattar där det är billigast och bor där det är billigast och sedan tro att man kan åka till sverige där vården är billig om man får den betald dvs….
  det bästa hon kan göra är att säga att hon är illegal i sverige, villet hon ju är om hon flyttat ut, då är vården gratis….
  konstigt….

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *