Christofer Fjellner

Röstat mitt betänkande om Ghana

thumb20090325-150904-12

Har precis avslutat plenumomröstningen om mitt betänkande om det ekonomiska partnerskapsavtalet mellan EU och Ghana. Debatterade det i plenum i måndags och mitt inlägg kan du hitta här. pay for someone to write your essay Att dessa avtal blir ambitiösa och omfattar så stora delar av handeln mellan EU och ACP-länderna är viktigt. Särskilt i dessa tider, när den globala handelvolymen krymper och allt fler inför olika handelshinder, måste vi slåvakt om frihandel mellan EU och dessa någrå av världens fattigaste länder.

I arbetet med mitt betänkande här flera socialister här argumenterat för att det finns en konflikt mellan handel och utveckling och därför velat begränsa avtalen. Det är ju precis tvärt om; handel är ju en förutsättning för utveckling. För handel skapar välstånd och tullar skapar fattigdom. Så enkelt är det faktiskt! I utskottsomröstningen krossade vi dock sossarna och i dagens omröstning lyckadesjag iprincip stoppa alla deras försök att urvattna förslaget.

Det gick rent av så bra att socialistgruppen kände sig tvungna att lägga ned sina röster i slutomröstningen om betänkandet. (de gröna och vänstern röstade i föga förvånande mot). Sammanfattningsvis känns det bra att gjort ett litet men i dessa protektionistiska tider viktigt bidrag i kampen för fortsatt frihandel.

1 kommentar

  1. Dannielle

    26 mars, 2009 - 04:31

    Hej!

    Hamnade här av ren slump, eller nja kanske inte. Sitter hemma sjuk och skulle leta upp något att dra på mig och lyckas då dra fram inget annat än min C.F Crew tröja! Funderingarna gick genast till vad du sysslar med idag och du verkar ha kommit långt. Nåja, ta väl hand om dig!

    Mvh Dannielle

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *