Christofer Fjellner

Sent ska syndaren vakna, Ygeman svänger i vapenfrågan

Det har inte varit muntert att följa Ygemans vilsna agerande i vapenfrågan, regeringen har svajat betänkligt och uppenbarligen inte varit pålästa. I kvällens Rapport verkar Ygeman ha insett att Sverige inte har något undantag från vapendirektivet och att det är viktigt att agera. Det här är ett kvitto på att vi som engagerat oss i frågan har sett till så att samarbetsregeringen till slut är på väg ner från läktaren. Men det är fortfarande viktigt att hålla trycket uppe. Ygemans sena uppvaknande har knappast gett Sveriges jägare och sportskyttar ett bra utgångsläge inför de kommande förhandlingarna i EU. Och att Socialdemokraterna i Europaparlamentet inledningsvis välkomnade EU-kommissionens förslag gjorde knappast saken bättre.

Det som fortfarande oroar är att Ygeman inte verkar ta hotet mot halvautomaterna på allvar. Han borde faktiskt veta bättre. Det är inte de legala vapnen som är problemet och att tvinga polisen att arbeta med administration av dessa istället för att fokusera på det illegala vapnen är knappast rätt väg att gå.

Att Anders Ygeman verkar ha fått upp ögonen för vapenfrågan är bra men det är så dags. Värdefull tid har redan gått förlorad på grund regeringens flathet. Nu är det upp till bevis för regeringen och Socialdemokraterna. Det är inte laglydiga jägare och sportskyttar som polisen ska jaga med onödig byråkrati, det stoppar inte några terrorister. Polisen ska lägga sin kraft på att jaga terrorister, grova brottslingar och illegala vapen!

0 kommentarer

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *