Christofer Fjellner

Vallöfte: Stärka skyddet för ”whistleblowers” som avslöjar fusk och korruption

Mitt vallöftesforum hoppas jag ska vara navet i min kampanj! Om det är något du vill att jag ska göra så bidra gärna med ditt krav där.

Häromdagen presenterade jag det första löftet sprunget ur forumet på twitter.com – det är en bra hemsida för att få ut snabba budskap när man, som jag, reser runt i landet och valkampanjar.

Vad är en ”whistleblower”? Den poetiska förklaringen är att det är någon som blåser i visselpipan och avslöjar oegentligheter. Det handlar alltså om någon som avslöjar fusk, korruption eller annat fusk. 

Jag lovar att arbeta med att stärka skyddet för dem som avslöjar fusk eller korruption inom EU. De senaste åren har vi sett hur sådana avslöjande under skandalartade former försökts tystas ner av EU-administrationen.

I mina ögon är den som avslöjar fusk och slöseri med skattepengar en hjälte, och sådana avslöjanden ska inte bestraffas.

Tack till Putte för bidraget på vallöftesforumet!

2 kommentarer

 1. anonym

  15 maj, 2009 - 09:26

  Jag hoppas personligen att du inte blir in vald, herr fjellner, i förhoppningen om att fler Piratpartister kommer in i EU-parlamentet, jag var moderat i min ungdom men idag är jag fullblods Piratpartist, men i det tråkiga fall att du med ditt kniv i ryggen parti skulle komma in så hoppas jag att du har så pass bra personlig karaktär att du inte gör som resten av ditt parti och prioriterar bort alla dessa vallöftes frågor utan verkligen står på dig och kämpar för vad du har sagt. ungefär som du gjorde med tilläggen till Telekompaketet, lycka till.

 2. Jonas

  15 maj, 2009 - 10:16

  Påminner mig lite om mascara-reklamen på TV. Svårt att hitta nåt mer hjärndött. Du representerar ett parti som på ett aggressivt sätt verkar för att avskaffa grundläggande demokratiska principer. Lite smink hjälper föga.

  Det är ironiskt att de som genom fusk och korruption stiftar lagar som hjälper ekonomiska intressen av inkräkta på vanliga människors privatliv säger sig arbeta mot fusk och korruption. Men vänta.. jag känner igen det där…

  ”War is Peace; Freedom is Slavery; Ignorance is Strength.”

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *